Welke jonge meid droomde er vroeger niet van om model te worden? Nou, ik in ieder geval wel. Wat moest ik anders met die lange benen? Maar de keiharde eisen die aan modellen worden gesteld, logen er niet om; om model te mogen zijn mocht je maximaal 1.84 meter lang zijn… En die lengte was ik op mijn zestiende al gepasseerd. Helaas pindakaas voor mij dus.

Maar nu, jaren later, nu ik helemaal geen ambities meer heb in de modellenwereld en helemaal gelukkig ben achter mijn hippe typmachine, mag ik toch in actie komen op de catwalk. Begin november ben ik model op een beurs voor lange mensen. Allemaal producenten van extra grote bedden, hoge bureaustoelen en schoenen voor de grote voet presenteren daar hun waren. En de betrokken kledingwinkels houden daar een modeshow met modellen met een minimale lengte van 1.80 meter. Check. ’s Ochtends loop ik een show voor een van mijn lievelingswinkels in lange dameskleding, ’s middags presenteer ik de schoenen van ZIVAANO, een merk dat schoenen produceert vanaf maat 42. Nu nog even oefenen in het sierlijk lopen op hoge hakken en Doutzen Kroes is haar baan kwijt.