Een beetje over mij

Al vanaf het moment dat ik kon praten, kletste ik honderduit. Ik vertelde aan een stuk door over mijn belevenissen en verzon talloze verhalen over mijn zelfbedachte helden Kali & Nini. Op school kregen deze verhalen een plekje in mijn Opstelschriftjes. “Goed verhaal, Rosanne”, schreef de meester erbij. Bijna altijd gevolgd door “Wel een beetje lang”.

Na een aantal jaar in het onderwijs, waar ik genoot van de verhalen van de kinderen, kreeg ik de mogelijkheid voor mijzelf te beginnen en van het schrijven van verhalen mijn vak te maken. Het liefst schrijf ik persoonlijke verhalen van mensen die iets bijzonders doen. Dat kan iets bijzonders zijn voor de maatschappij, maar ook iets bijzonders voor henzelf; een hobby, sport, verzameling of noem het maar. Verhalen hebben de kracht om elkaar te inspireren en in beweging te brengen. Díe verhalen zoek ik.

En ben je benieuwd wat ik naast het schrijven van al die verhalen nog meer doe?

Nou, ik ben gek op buiten zijn en dan het liefst op of bij het water: varen, zeilen, zwemmen en picknicken. Ik hou van fietsen, slenteren over het strand of boswandelen in alle seizoenen. Ik stook graag een vuurtje in mijn fijne buitenkachel en geniet volop van een uitgebreide maaltijd met vrienden en familie. En als ik dan nog tijd over heb? Dan lees ik graag een boek.

En wil je weten waar ik over droom?

Ooit komt er een boek. Een échte “Rosanne Kok”. Al is het maar één exemplaar voor in mijn eigen boekenkast!

Rosanne Kok (foto door Marlies Wessels)

Foto door Wim Steijven

Random Acts of Kindness

Random Acts of Kindness is een wereldwijde beweging om ‘zomaar’ positiviteit te verspreiden. Je doet iets voor een ander of voor je omgeving om de wereld daar een stukje mooier van te maken. Niet om zelf rijk van te worden. Je wordt er wel heel blij van! Dat is nog waardevoller. Hieronder een aantal RAK’s die ik heb uitgevoerd. Wie doet er mee? Stuur me jouw ideeën. Vind ik leuk!

Magic Smile Juice

Magic Smile Juice

Vervang het etiket van een bestaande fles wijn/bier/frisdrank door een zelfgeknutseld etiket voor Magic Smile Juice. Ingrediënten: liefde, een knuffel, een luisterend oor, tijd en aandacht. Pas op: deze Magic Smile Juice kan iemand met een droevige bui binnen een oogwenk opfleuren!

Koffieprut bij de plantjes

Koffieprut-bij-de-plantjes-klein

Strooi je koffieprut uit het filter uit over je plantjes: goed tegen ongedierte en katten in de tuin. Bovendien smullen je plantjes van de prut. Voor hen voelt het als kunstmest. Koffie de zwarte motor. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de tuin!

Verras iemand met bloemen

De slogan van de bloemenindustrie is niet voor niets: mooi wat bloemen doen. Koop eens een bos bloemen voor iemand. Zomaar.
Je kunt natuurlijk ook gewoon een boeketje veldbloemen plukken!

Ruil-Je-Boekenhuisje

In 2014 bouwde ik een Ruil-Je-Boekenhuisje, geïnspireerd door een artikel in het tijdschrift Flow over de Free Little Library. Dat laatste is een wereldwijd initiatief van mensen die boeken met elkaar ruilen op openbare locaties. Ik zag voorbeelden van die huisjes in het tijdschrift en wist het meteen: dat wil ik ook. Met overgebleven planken van onze schutting ging ik aan de slag en bouwde mijn eigen huisje, precies zoals ik hem in gedachten had.

Je kunt boeken lenen, boeken brengen of boeken ruilen: alles mag!

Boeken zijn te mooi om in de boekenkast te laten staan. Mooie woorden moet je verspreiden.

Wandelen-met-Oma-Kok

Op deze foto zie je mij met mijn oma. Mooi mens!

Project Postmaatje

Postmaatje is een landelijk initiatief dat (eenzame) ouderen die het leuk vinden om regelmatig post te ontvangen koppelt aan mensen die het leuk vinden om kaartjes te schrijven. Zelf ben ik dol op schrijven, dol op post én dol op het blij maken van mensen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken, dus toen er een oproepje kwam voor schrijvers heb ik me aangemeld. Super leuk!

Ook aanmelden als Postmaatje? Leuk: www.postmaatje.nl