Projecten

Flyers, folders, magazines en boeken: ik kan ze allemaal van tekst voorzien.
Hieronder geef ik een idee van de projecten die ik de afgelopen tijd mocht realiseren.
Zoek je ook een tekst voor op een folder? Of mag ik voor je aan de slag om een magazine te maken?
Ik hoor het graag.

Jubileummagazine

Voor de Stichting Omgaan met Pesten mocht ik dit prachtige jubileummagazine schrijven. Ik interviewde Foppe de Haan, Arie Engel Koomen en Erland Galjaard over dit gevoelige onderwerp. Ook sprak ik met slachtoffers van pesten, kinderen met krasjes op de ziel. Zij volgen trainingen om weer zeker in hun schoenen te komen staan. Eind september werd dit prachtige magazine gelanceerd. Op www.omgaanmetpesten.nl is het volledige magazine te downloaden.

Jubileummagazine Omgaan met Pesten
Meryl van Vliet, Energieke Rondevener

Foto: Chantal Bekker/Act Impact

Energieke Rondeveners

Om duurzaamheid nog beter onder de aandacht te krijgen van haar inwoners, organiseerde gemeente De Ronde Venen een Energie Parade. Op dit feestje werd tevens de meest Energieke Rondevener bekend gemaakt; een inwoner die zich inzet voor een duurzamer wereld. Voorafgaand aan deze prijsuitreiking mocht ik in gesprek met de verschillende genomineerden om hun verhalen op te tekenen. Ik vond het inspirerend om te zien dat je heel veelzijdig kunt zijn om invulling te geven aan duurzaamheid: de een heeft zonnepanelen en een warmtepomp, de ander rijdt een elektrische auto en de derde kookt soep van restjes groente en zet zich in voor het opruimen van zwerfafval. Maar een ding hebben ze gemeen: ze maken allemaal de wereld een beetje mooier.

Herinneringenboek Winkeloord vs. Zwier

De voormalig jachthaven Winkeloord is in transitie naar een plek om te ontspannen. Oude stacaravans op seizoensplekken maken plaats voor luxe tenten voor overnachtingen en retraites, in de werfplaats kan op een relaxte manier worden gewerkt en vergaderd en aandacht voor ontspannen heeft de focus. Ingrijpende veranderingen in een bijzonder familiebedrijf. Ik mocht deze veranderingen vastleggen in een boek over de transitie van Winkeloord naar Zwier. Ik sprak met Oma Griffioen, die samen met haar man begon met het verhuur van wat roeiboten en af en toe een ei bakte voor vissers. Ik sprak met verdere familieleden, vaste gasten, werknemers en natuurlijk met de nieuwe generatie die Zwier op de kaart gaat zetten: Yordi, Mariska en Esther. Een prachtige opdracht met een geweldig resultaat. Het boek is verkrijgbaar bij Zwier, de vrijhaven van de stad. www.zwier.nl

Lancering boek Winkeloord