Werd je interesse direct gewekt door de titel van deze column? Mooi! Je zit waarschijnlijk op het puntje van je stoel om blij nieuws van mij te lezen. Maar dan zal ik je teleurstellen. Er is geen kindje op komst. Al dacht vorige week iemand toch echt zeker te weten dat dat wel het geval is. Gênant, gênant, gênant.

Ik was op Kerstavond in de kerk. Gehuld in een mooie jurk. Toen de dienst was afgelopen en iedereen zich omdraaide om de kerk te verlaten, viel het oog van een dame voor mij op mijn buik. Ze begon te stralen en sloeg haar handen voor haar open mond. “Oo, wat leuk voor je!”, riep ze uit terwijl ze een hand naar mijn buik bracht om er even over te aaien. “Een kindje op komst!” Ik wist niet hoe ik het had en kleurde knalrood van schrik. Hoezo, een kindje op komst? Naast mij stond mijn moeder, even verbaasd als ik. “Gefeliciteerd!’’, riep de vrouw tegen haar. “Jij wordt oma, wat bijzonder!” Oei, het zal je gezegd worden.

“Nee hoor’’, zei ik toen ik weer enigszins woorden uit kon brengen. “Ik moet je teleurstellen. Wat je ziet is slechts het kerstdiner…’’