Zondag was ik op het strand. Lekker slenteren met de voetjes door het zand en met onze snoeten in de zon. Hoewel het niet in heel Nederland mooi weer was, was het op het strand uiterst goed toeven. Een briesje, dynamische Hollandse wolkenluchten, de branding vol kitesurfers en het zonnetje dat zijn best deed om steeds tussen de wolken tevoorschijn te komen.

Na een meer dan ontspannen yogales waarmee we onze stranddag startten (= beslist een aanrader om eens te doen trouwens!), besloten we lekker een kop koffie te gaan drinken bij een van de vele strandtenten. We zaten daar zo heerlijk dat er geen reden was om verderop te gaan en besloten ook de lunchkaart te vragen voor een bammetje.

Op de kaart stond “Dagsoep – vraag de bediening naar de soep van de Dag”. Vaak zijn dat bijzondere combinaties en uiterst verrassende soepjes dus het wekte mijn interesse. Een van de serveersters kon ons uitleggen wat de soeppot vandaag schafte: bloemkoolsoep met kerrie. Dat klinkt wel goed. Waaraan ze toevoegt: “Ik heb hem gisteren ook gegeten en hij was erg lekker.’’ Vervolgens loopt ze weg en wij kijken elkaar aan: hoezo, soep van de dag? Soep van gisteren, bedoel je. Dat hoeven we niet. Doe ons maar een broodje carpaccio en een broodje warme brie. Het liefst van vandaag.