Project omschrijving

24 uur zonder wifi of tv op onbewoond eiland

 

Een dag en een nacht alleen op een eiland, midden op de Vinkeveense Plassen. Geen telefoon, geen wifi, geen tablet: 24 uur lang complete rust. Het kan vanaf nu voor 155 euro bij Zwier in Vinkeveen. 

Je meldt je bij de schipper, levert je smartphone in en vertrekt in een sloepje naar een eiland. Een grote, gevulde picknickmand gaat mee. 24 Uur Zonder gaat om bewustwording, niet om uithongeren. ,,Het enige dat onze gasten zelf meenemen is badkleding, een handdoek, warme kleding voor ’s avonds, toiletspullen en iets om te lezen of te schrijven”, vertelt Yordi de Bruin van Zwier, voorheen Haven Winkeloord. Smartphones blijven achter op de haven.

Je kunt helemaal zelf bepalen wat je wilt doen, en wanneer je dat wilt…

Yordi de Bruin

Zwemmen in de Vinkeveense Plassen, lezen, hout hakken voor het vuurtje… het kan allemaal

Yordi de Bruin

,,Van ons krijgt de gast een simpele telefoon mee, met daarin het nummer van de schipper”, legt De Bruin uit. ,,Als er iets is, kan hij ons bereiken, maar 24 Uur Zonder, betekent ook: 24 uur zonder smartphone.”

Aangekomen bij de hut hangt de hangmat al klaar. Na wat korte instructies gaat de schipper met de sloep terug naar de haven en blijft de gast alleen op het eiland. Liggen in de hangmat, zwemmen in de Vinkeveense Plassen, hout hakken voor een vuurtje: het kan allemaal. ,,Of een goed gesprek met jezelf”, lacht De Bruin. ,,Want vanaf het moment dat de schipper vertrokken is, is er 24 uur lang niemand om je heen. Je hebt alle tijd om na te denken, woorden of gedachten op papier te zetten of eindelijk weer eens een goed boek te lezen. Je kunt helemaal doen wat je zelf wilt en wanneer je dat wilt. Het is heerlijk om ’s avonds te staren naar de sterren en de maan terwijl je luistert naar het knisperende geluid van het vuur.” Wie durft?

24 Uur Zonder start om 16.00 uur bij Zwier. Gasten komen de volgende dag tussen 17.00 en 17.30 uur terug op de haven. zwier.nl

Foto: Marlies Wessels