Project omschrijving

Tienermeiden organiseren eigen schoolfeest in Tumult.

Noor (11), Bente (12) en Lyan (11) houden morgen van 19.30 tot 22.00 uur in jongerencentrum Tumult in Abcoude een feest voor alle leerlingen van groep 7 en 8. De naam UpDate is een knipoog naar de KrisKrasfeesten, waarvan dit een opvolger is. Er komt een dj, dus er kan gedanst worden, maar gewoon chillen mag ook.

Is het organiseren van zo’n feest gemakkelijk?

Lyan: ,,Nou, we hebben al geleerd dat je aan heel veel dingen moet denken. We hebben een poster ontworpen, de drankjes besteld, een plan gemaakt om winst te kunnen maken, de dj geregeld en alle bekenden uit onze omgeving uitgenodigd. Alles bedenken we zelf, maar gelukkig krijgen we ook hulp vanuit Tumult.”

Jullie hopen op een opkomst van 150 kinderen, hoe bereiken jullie hen?

,,Ik mocht een poster ophangen bij mijn dansschool”, vertelt Lyan. ,,En ik heb een poster opgehangen bij de hockey”, vult Noor aan. ,,Ook heb ik de poster op mijn Instagram gedeeld en in de WhatsApp-groep van onze klas. Zo hopen we zoveel mogelijk kinderen te bereiken. Voor ons is het feest al geslaagd als iedereen een leuke avond heeft, maar het is ook belangrijk dat er genoeg mensen komen. Anders maken we geen winst. En winst hebben we nodig als we in de toekomst nog zo’n feest willen organiseren.”

Kijk aan, zo’n feest smaakt al meteen naar meer. Wat zijn jullie verdere ideeën met Tumult?

,,Ik zou het superleuk vinden als Tumult weer een chillplek voor kinderen wordt”, vertelt Bente. ,,Mijn broer ging er vroeger ook altijd heen. Je moest er minimaal tien voor zijn. Maar nu ik tien ben, is dit er niet meer. Het lijkt mij superleuk als je uit school naar Tumult kan om een beetje te chillen of te gamen.”

tumultabcoude.nl