Project omschrijving

Abcoudse schrijft boek over tweede dating-leven.

Hoe kom je als 40-jarige vrouw aan een man? De Abcoudse Karina Johannes schreef een boek over de do’s en don’ts van een tweede dating-leven.

Nadat Johannes (53) tien jaar geleden scheidde van haar partner, startte zij naar eigen zeggen een ‘losgeslagen datingleven’. ,,Ik heb gedatet met een getrouwde man. En bijna elke datingsite wel uitgeprobeerd.”

Na haar vijftigste ervoer zij dat de aandacht van mannen verslapte. ,,Waar voor de man de vijver steeds groter wordt naarmate zij ouder worden, wordt de vijver voor de vrouw steeds kleiner”, zegt zij.

Het betalen van de rekening en de afscheidskus blijven lastige zaken.

Karina Johannes

Het bracht haar tot de overtuiging dat de oudere man met de dag meer in trek raakt, terwijl de marktwaarde van de vrouw daalt naarmate zij ouder wordt.

,,Vrouwen willen wel een oudere man. Natuurlijk zijn er ook wel mannen die een oudere vrouw willen, maar dat zijn er toch echt veel minder.”

De vraag hoe je dan toch die ene leuke man gaat vinden, stelt zij centraal in haar boek Daten wat de pot schaft, dat ze schreef onder het pseudoniem Quizas. Dat betekent in het Spaans ‘misschien’.

,,Het zijn allemaal eigen verhalen. In de kern waargebeurd, maar voor het boek heb ik ze aangedikt. Deze verhalen wissel ik in mijn boek af met datingtips. Zo schrijf ik over het betalen van de rekening en over de afscheidskus. Dat zijn en blijven lastige zaken.”

Datingland

De Abcoudse richt zich met haar boek op veertigers en vijftigers die een tweede leven willen beginnen in datingland. Het boek is opgedragen aan al haar dates. ,,Zonder hen zou er geen boek zijn”, lacht zij.

Of dit boek al smaakt naar meer? ,,Jazeker. Ik kan niet wachten om weer een boek te schrijven. Dat zal niet gaan over daten: daarover heb ik in dit boek alles wel gezegd.”

Do’s

  1. Zorg dat je, voorafgaand aan je date, thuis al wat gegeten hebt. Dan hoef je tijdens het diner met je date niet te schrokken en lijkt het niet alsof je uit bent op een avondje gratis eten. Prik rustig een vorkje en eet niet je hele bord leeg.
  2. Als je afspreekt met iemand van een datingsite, zorg dan dat je eerst even met hem belt voordat je hem werkelijk ontmoet. Een telefoongesprek zegt zoveel meer dan foto’s of chatten.
  3. Zeg de date af als je niet op je best bent, bijvoorbeeld door een verkoudheid of een kater. Je hebt maar één kans voor een eerste indruk.

Don’ts

  1. Ga niet meteen op de eerste date met een man naar bed. Mannen zijn jagers. Laat hem jagen.
  2. Ga niet met je kinderen op de foto voor je profielfoto op een datingsite. (Echt, ik zie het vaak genoeg). Houd je kinderen erbuiten.
  3. Blijf uit de buurt van getrouwde mannen. Hoe verleidelijk en spannend het ook is, er komt altijd narigheid van.

Foto: Marlies Wessels