Column Grote Verhalen

Wekelijks verschijnt mijn Column “Grote Verhalen” in het Witte Weekblad van gemeente De Ronde Venen. In deze column deel ik mijn dagelijkse beslommeringen, overpeinzingen en belevenissen. Zo uit het leven gegrepen en met liefde verwoord.

Ps. Reacties op mijn verhalen zijn meer dan welkom. Vind ik leuk!

Babynieuws

Werd je interesse direct gewekt door de titel van deze column? Mooi! Je zit waarschijnlijk op het puntje van je stoel om blij nieuws van mij te lezen. Maar dan zal ik je teleurstellen. [...]

Ontspullen

Zo aan het eind van het jaar krijg ik altijd de kriebels. Opruimkriebels wel te verstaan. Het huis moet schoon en troep moet weg. Een artikel over het populaire Ontspullen helpt me daarbij. De [...]

Op stap met Sint

Vorige week mocht ik Sinterklaas assisteren in zijn taken. Hij was te gast bij de Stichting Tjitze Hesselius, waar een Sinterklaasfeest werd gevierd met honderdzeventig ouderen. Dan ben je als Piet wel trots dat [...]

Black Friday

Vanuit het niets lijkt de Black Friday-hype naar Nederland te zijn overgewaaid. Niet alleen webshops bieden kortingen, ook de lokale ondernemer heeft allerlei lokkertjes bedacht om maar klanten naar zijn winkel te trekken. Bij [...]

  • Lancering boek Winkeloord

Trouwe fans

Nu ik al wat langer voor de diverse kranten en andere media-uitingen schrijf en al bijna anderhalf jaar een column in deze krant heb, begin ik steeds meer trouwe fans te ontwikkelen. Volgers spreken [...]

Briljante reclametruc

Mijn oog valt op de plastic wikkel om wc-papier van een luxe merk. Even denk ik dat ik het verkeerd zie, maar ook nadat ik goed met mijn ogen geknipperd heb, staat het er [...]

Als kleintje over de catwalk

Zondag was mijn grote dag; ik mocht als model over de catwalk tijdens een beurs voor lange mensen. Hoewel ik pas om 13.00 mijn eerste rondes hoefde te paraderen, werd ik al om 7.30 [...]

Gedichtje Bankje in het Gras – Eva

Dikzak! Slome!, roepen ze op het veld Er wordt geduwd en getrokken, wat een geweld Eva mag niet meedoen, ze vinden haar stom Het is een lief kind, dus ik snap niet waarom Gisteren [...]

Model voor een dag

Welke jonge meid droomde er vroeger niet van om model te worden? Nou, ik in ieder geval wel. Wat moest ik anders met die lange benen? Maar de keiharde eisen die aan modellen worden [...]

Doe een wens – deel 2

Eerder schreef ik al over mijn wensen. Of eigenlijk over het doen van wensen bij de dingen die ik bijzonder vind en als geluksmomentjes ervaar als ik ze tegenkom: ijsvogeltjes, luchtballonnen en roofvogels. Die [...]

Oeps…

Ik ben in het atelier van een beeldend kunstenares. Overal waar ik kijk staan ezels met kunstwerken, tekeningen, schilderijen, potten verf en materialen. De omgeving nodigt direct uit om aan de slag te gaan. [...]

Op excursie

Vorige week was ik op excursie naar de Marker Wadden, een natuurgebied in aanleg in het Markermeer. De aanleg van dit gebied was min of meer noodzakelijk om de beroerde waterkwaliteit van het Markermeer [...]

Bijzondere snuiter

In een luxe schoenenwinkel staat een man. Baardje van een dag of twee en aan elke hand een meisje van een jaar of zes. Beiden gehuld in een tutu, een kleurrijke maillot en hippe [...]

Gepest

Veel te lange benen, slungelige armen en een hoofd vol pukkels. Waar mijn lange lijf inmiddels in proporties is, was dat op de middelbare school nog niet zo. Ik voelde me onzeker en straalde [...]

Smombies

Smombies; een samentrekking van smartphone en zombies. Een term die helaas past bij het straatbeeld van nu. Je ziet ze overal; op de fiets, op terrassen van knusse cafeetjes, in romantische restaurants, op sportclubs [...]

  • Magic Smile Juice

Angst

Terreur, aanslagen, oorlog, natuurgeweld. Het is inmiddels nieuws van alledag. Zijn we nog wel veilig? Waar kunnen we nog heen? Moeten we mensenmassa’s gaan mijden? Sla een willekeurig dagblad open en je wordt bijna [...]

Elektrische racemonsters

Soms weet ik het zeker: ik wil een elektrische fiets. Scheuren met meer dan vijfentwintig kilometer per uur terwijl je benen nauwelijks rond gaan. Dat lijkt me wel wat. Zelf heb ik regelmatig het [...]

Vakantiekolder

Soms heb ik kolder in mijn bol. Helemaal tegen de tijd dat ik met vakantie ga. Ik ben al weken zoet met voorpret; reisgidsen uitpluizen, een paklijst maken, een stapeltje boeken klaarleggen die ik [...]

#eiergate

Zelfs in het bubbelbad van een groot saunacomplex komt de eiergate ter sprake. Eigenlijk weet niemand precies hoe het zit en wat je ervan kunt krijgen als je de besmette eieren eet, maar er [...]

Lessenpost

Nee, de titel is geen taalfout. Lessenpost is een “Eologisme”. En dat is weer een uitvinding van schrijver en woordkunstenaar Wim Daniëls. Eologisme is een begrip wat hij bedacht heeft voor nieuwe woorden die [...]

De handkus

Op de gesloten afdeling van verpleeghuis Maria Oord rijdt een man door de gang. Hij hangt scheef in zijn rolstoel en sleept met een been over de grond om zichzelf voort te bewegen. Zijn [...]

Wilde dieren

Ik zit op fiets in het Waverveense. Boven de weilanden zweeft een grote vogel. Een roofvogel. Geen buizerd, want die herken ik inmiddels, maar een vogel met een prachtig patroon aan de onderkant van [...]

Geitenyoga

Als journalist kom je nog eens ergens. Je krijgt kijkjes achter de schermen bij bedrijven, brengt bezoekjes aan de meest bijzondere mensen en wordt uitgenodigd voor nieuwe en exclusieve evenementen. Ik vind het allemaal [...]

Visitekaartjes

Pitchen op een netwerkbijeenkomst: je krijgt een paar minuten om te vertellen wat je doet, eindigt met een aanbod en deelt visitekaartjes uit om reacties op dat aanbod te kunnen ontvangen. In theorie heel [...]

Ontgroeningen

Voor alles is een eerste keer. Vaak zijn die eerste keren gekoppeld aan een leeftijd. Je eerste stappen zet je zo rond je eerste levensjaar, je haalt je eerste zwemdiploma als je een jaar [...]

Oma

Oma. Bijna 95. Geboren vlak na de Eerste Wereldoorlog, de Tweede overleefd. Van ‘alles op de fiets’ naar auto’s en van zwart-wit televisie naar een plasma tv. Ze past zich kranig aan. Met behulp [...]

Hop, de natuur in

Kijken naar de sterren, een vlot bouwen en er zelf mee varen, vliegeren, verse bramen plukken: het zijn allen activiteiten uit het boek: Vijftig dingen in de natuur, die je gedaan moet hebben voor [...]

Horrorbrein

Hoe het precies kan weet ik niet, maar soms lijkt mijn brein wel afgesteld op het verzinnen van spannende verhalen. Geluiden worden de voetstappen van inbrekers, geritsel moet beslist een muis zijn en schaduwen [...]

Gepest

Pesten: ook ik heb het aan den lijven ondervonden. Hoewel ik er inmiddels van overtuigd ben dat het mij gebracht heeft waar ik nu sta, weet ik dat er nog ergens in mij een [...]

Twee zielen, één gedachte

Bij het nieuwe spel Hive Mind moet je zo generaliserend mogelijk associëren; creatieve associaties worden niet beloond. Sterker nog, je krijgt punten als jij met woorden op de proppen komt die een ander ook [...]

Vogeltjestaal

Dat het lente is kun je niet alleen zien en ruiken, maar ook horen. De vogeltjes in de bomen kwetteren luid om zich heen, de mussen in de dakgoot houden drukke vergaderingen en de [...]

Post

Kaartjes, brieven, postpapier. Ik ben er dol op. En zeg eerlijk, wie vindt het nou niet leuk om eens in de zoveel tijd een kaartje te ontvangen? Het krijgen van een brief of een [...]

Dagsoep

Zondag was ik op het strand. Lekker slenteren met de voetjes door het zand en met onze snoeten in de zon. Hoewel het niet in heel Nederland mooi weer was, was het op het [...]

Dankbaar

Dat het maart was, voelt als de dag van gisteren. En in mijn beleving konden we vorige week nog zwemmen in de Vinkeveense Plassen. Het jaar is weer eens voorbij gevlogen. Van knoppen in [...]